Slider

Magiline bazeni

Magiline bazeni su modularni bazeni visoke klase. Pogledajte našu ponudu Magiline bazena.

Betonski bazeni

Izgrađuju se klasičnim načinom gradnje daščanom oplatom. Konstrukcija može imati imati različite forme završne obloge kao što je PVC liner, keramika, boja ili epoksidna smola. Prije bilo kakve izgradnje bazena potrebno je kontaktirati izvođače radova bazenske tehnike, odnosno pribaviti nacrt bazena, odrediti tehnologiju obrade vode – skimer ili preljevni kanali – završnu oblogu, ukoliko će te bazen obložiti keramikom voditi računa o statici bazena, te definirati mjesta za filtersku stanicu i za eventualne vodene atrakcije.

Skimerski tip bazena

 

Skimerski tip bazena ima površinu vode nižu u odnosu na plažu. Način obrade vode je sličan efektu rijeke s ciljem čišćenja površine vode, tj. voda iz mlaznica ispire površinu vode koja utječe u otvor na jednoj bočnoj stranici školjke (tzv. skimmer), najčešće u smjeru duže osi bazena.

Preljevni tip bazena

 

Preljevni tip bazena ima površinu vode u istoj ravnini s plažom. Mlaznice su smještene na dnu bazena i voda struji od dna bazena prema površini i predstavlja najpravilniji i najefikasniji način prostrujavanja vode kroz bazen. Voda se preljeva preko ruba bazena i utječe u preljevni kanal, po čemu je takav način pročišćenja i dobio ime.

Zatvori